یتخت معنوی ایران اسلامی در سال 96 عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را از آن خود خواهد کرد از همینرو شورای اسلامی و شهرداری مشهد در حال تدارک مقدمات برگزاری این مراسم هستند.
اما مشهد 2017 فرصت ویژهای است برای بسیاری از اقدامات مورد نیاز که باید به آنها پرداخته شود. مشهد مقدس به دلیل وجود بارگاه مقدس رضوی سالیانه میزبان بیش از 25 میلیون زائر است که از این تعداد نزدیک 2 میلیون نفر آنان را زائران خارجی و عمدتا عرب زبان تشکیل میدهند.
همانطور که میدانیم برقراری ارتباط موثر به وسیله زبان صورت میپذیرد از همینرو باید به این نکته توجه داشته باشیم که وقتی زائران خارجی به مشهد مقدس سفر میکنند به دلیل نداشتن اشراف کامل بسیاری از شهروندان مشهدی به زبان عربی ارتباط خوبی نمیتوانند با زائران عرب زبان برقرار کنند.
مشهد« 2017» بهانه خوبی است که به سمت نهضت آموزش زبان عربی و انگلیسی حرکت نماییم و در این راه باید آموزش زبان با تاکید بر سیره نورانی حضرت امام رضا(ع) و فرهنگ میزبانی باشد. البته باید به این نکته مهم نیز اشاره نمود که آموزش زبان نباید هدف باشد بلکه آموزش زبان باید وسیلهای برای توسعه همه جانبه فرهنگ و سیره اهل بیت(ع) باشد.
فرهنگ رضوی گنجینهای غنی است که میتوان به وسیله آن کارآمدی دین در عرصه حکومتداری را به زائران حضرتش ارائه داده و از طریق زائران این فرهنگ را به جوامع اسلامی در سراسر دنیا منتقل کرد.
در مشهد 2017 باید به سمت ایجاد زیر ساختهای فرهنگی حرکت نماییم که یکی از این زیر ساختهای فرهنگی گسترش آموزش زبانهای خارجی به ویژه زبان عربی و انگلیسی است.
محمد آصفی
نایب رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد مقدس
پاسخ